Förstasidan | Rapporter | Profil | Sponsorer | Bilder | Gästbok | Kontakt

 

Hej och välkommen till www.knmx.se

Sponsorer 2009:
Forslunds Gummi AB - Tomas Karlsson Buss Kisa -
Gunnar Nilssons Åkeri - Stefanssons Åkeri AB
cromo.se - thormx.se

Besök gärna www.fordonskompetens.se - Lackering av hjälmar mm, otroligt duktig kille.

Rapporter/Nyheter från 2006 finns -> Här
Rapporter/Nyheter från 2007 finns -> Här
Rapporter/Nyheter från 2008 finns -> Här

Nyheter:
-------------------------------------------------------------
2009-07-13, Rapport från Jämke och Vissefjärda

Här kommer en uppdatering efter tävlingarna i helgen.

Veckan började med träning tisdag och torsdag efter ett träningsuppehåll på ganska lång tid. Tyvärr lyckades jag knäcka till mitt högra knä på träningen i torsdags så jag var osäker på om jag skulle kunna åka i helgen. Men vi var väldigt kort om folk så det var bara att bita ihop, ingen ultimat uppladdning, 1,5 timma på cykeln innan en dubbelhelgs tävling och lite öm i knät.

MK Jämke, division 4, lördag 11 juli.

När vi vaknade på morgonen så regnade det ganska ihärdigt dock inte så kraftigt men man anade ju att det skulle bli lite halt och småjävligt. När vi började träna så avtog regnet och det gick hyfsat, fick kramp i armarna ganska så snabbt men försökte få till så många varv som möjligt för att se om den släppte, satte 5:e bästa tid på träningen och knäet kändes ganska så bra.

Heat 1.

Fick ett bra utsläppt men killen bredvid mig svängde till lite så vi höll på att kroka ihop så jag missade totalt, var näst sist (33:a) iväg enligt min far. Tog det ganska lugnt första varvet för det var många som inte riktigt hade koll och for över hela banan och jag ville inte bli indragen i någon vurpa. Varvade runt 23:e plats och sedan började jag min uppkörning. Körningen kändes lite kantig och stel men flöt på i ett hyfsat tempo, Fick en jäkla kramp i armana efter 3-4 varv men kom ändå framåt i fältet och efter 6-7 varv låg jag på en 10:e plats och hade några förare framför mig, på näst sista varvet hade jag ungefär 6-7 sekunder upp till 6:e plats och jag gjorde ett riktigt bra varv, när vi gick ut på sista varvet var jag bara en sekund ifrån, gjorde ett par attacker i slutet på varvet men kom aldrig om honom så jag slutade på en ganska så bra 7:e plats. Mina varvtider hade lätt räckt till en 4:e plats.

Heat 2.

Återigen ett bra utsläpp, tappade lite i första och andra böj då det blev lite kaos men jag varvade som 10:a första varvet. Körde fort upp mig till 8:a och hade då 3 st förare från Teckomatorp framför mig. Hade väldigt svårt att hitta omkörningsställen och dom körde både bra och hade smarta spårval. Lyckades efter 4-5 varv komma om 2 av dem och hade en liten bit upp till nästa så jag öste på så hårt jag kunde men jag kände av att jag tränat lite för dåligt senaste tiden, när vi gick i mål var jag i bakhjulet på 3:an, 4:an och 5:an så ett varv till så hade allt kunnat hända, slutade iaf på en 6:e plats och var ganska trött men det var skönt att jag inte hade fått någon kramp i armarna.

Laget slutade på sista plats, detta eftersom vi bara hade TVÅ!! förare av fyra. Illa. Vi tappade till 5:e plats totalt.

Vissefjärda CK, division 4, söndag 12 juli.

Gick banan på lördag kvällen och det hade regnat rejält hela dagen så det var riktigt smetigt, men men, sånt som händer.

Träningen gick sådär, kände mig både sliten och stel i kroppen efter gårdagen och det var väl inte direkt min typ av bana, knixig, smal, skitig och ganska långsam.

Heat 1.

Fick ett riktigt bra utsläpp men in i första böj så kör en förare på sidan om mig rakt i en vattenpöl så jag såg inte ett skit, fick ta en tear off direkt. Varvade som 20:e första varvet. Hade väldigt svårt att få flyt i åkningen och det var inte mycket som stämde. Lyckades iaf köra upp mig till 14:e och hade ett par gubbar framför mig sista varvet, fick göra en sista kraftansträning och göra en attack som lyckades så jag slutade som 12:a och hade ytterliggare kommit ifatt några förare sista varvet. Inte nöjd.

Heat 2.

Ett sämre utsläpp denna gång men banan hade torkat upp riktigt bra. Tror jag varvade som 25:a eller något sådant. Hade även i detta heat svårt att få något flyt i åkningen men kom upp till 11:e plats ganska fort och hade förare framför mig. Hade ett parti på banan där jag åkte bra mycket fortare än de framför så jag försökte hoppa om dem där men orken räckte inte riktigt till, hade grymt ont i ryggen i slutet och slog av på tempot sista varvet och körde i mål som 11:a. Bara att inse, måste träna mer på denna typ av banor då jag hade otroligt svårt att få fart i de knixiga partierna, de snabba partierna med långa svepande platåhopp gick riktigt bra och jag plockade 10-15 m varje varv på de framför som jag nästa direkt tappade när det blev spåriga djupa kurvor.

Bara två förare i laget denna dag också och vi kom såklart på sista plats så nu kan vi glömma att gå upp till 3:an som var målet. Tråkigt.

Nu blir det vila idag och löpning imorgon, vila onsdag och cross torsdag. Inför lagtävlingarna i september ska jag vara i grym form.

Adios! /Kenta


-------------------------------------------------------------
2009-07-07, Rapport från SMK Kristianstad.

Lite sen uppdatering men nu kommer den. Har sedan Kristianstad hunnit med att avverka en förkylning, cykel problem och Uddevalla VM. Har bara tränat på hojen en gång sedan dess, denna vecka blir det träning tisdag och förhoppningsvis torsdag om inte himlen öppnar sig igen. Sedan på fredag bär det av neråt för mer tävlande, närmare bestämt MK Jämke på lördagen och Vissefjärda på söndagen.

SMK Kristianstad, division 4, söndag 7 juni.

Uppladdningen inför denna tävling blev minst sagt inte helt optimal, var tvungen att jobba på lördagen och det blev 16 timmars jobb så vi kom iväg sent som fasiken, var nere i Kristianstad kl 04 på morgonen, sov lite granna i bussen ner då min far körde men det blev lite väl lite sömn.

Laget denna dag bestod av mig, Mikael Lundgren och Christoffer Modig.

Träningen kändes sisådär, banan gick ganska tungt men den var hyfsat preppad.

Heat 1.

Hade en bra utsläpp men cykeln gick riktigt tungt på rakan så jag tror jag var typ 25-26:a runt första böjen. Fick upp ett bra tempo och var snabbt uppe som 4:a, åkte på bra och jagade ikapp 3:an som la sig i en böj så jag kom om honom helt gratis, fortsatte mitt eget lilla race då jag hade långt upp till 2:an och 4:an var i sin tur långt bakom mig. Hade väldigt jämna varvtider hela tiden och mattades inte så jätte mycket utan det kändes bra, körde i mål som 3:a.

Heat 2.

Som vanligt på serietävlingarna så körs ju samtliga serier, dvs, 5 träningspass och 10 heat m.a.o. en helt sönderkörd Ripa bana, och det är inte att leka med.
Fick som vanligt en piss start men jag visste att det gällde att få en bra position första varven så jag låg på så hårt jag kunde, var ikapp 3:an efter 2 varv och tog mig om sedan försökte jag bara bevaka den placeringen, blev svintrött i ryggen och bristen på sömn märktes efter 5 varv så 4:an kom ifatt mig och tog sig ganska enkelt om, hade bra koll på övriga bakom och körde bara i det tempo som behövdes för att inte göra några missar så jag åkte in på en 4:e plats. Klart nöjd med dagen, känns som om topp 5 är där jag ska vara, Patrik Eliasson vann och Rickard Falk 2:a båda heaten och dom är det inte mycket att göra åt, dom är så pass mycket snabbare, kanske att man kan hänga på med en bra start och lite mera träning.

Laget slutade på 5:e plats och vi ligger nu totalt 4:a, så vi tappade lite men vi har inte gett upp.

-------------------------------------------------------------
2009-05-18, Första lagsegern, första individuella pallplatsen och årets hemmatävling avklarad.

Vimmerby MS, division 4, söndag 17 maj.

Igår körde vi vår hemmatävling i serien på en perfekt preppad bana, nyharvad och bra vattnad gjorde att det gick ganska tungt för lillhojen på träningen men jag hade ändå 4:e bästa tid med ungefär 3 sekunder upp till Patrik Eliasson. Kändes bra på träningen och jag försökte som vanligt köra så jag fick krampkänningar i armarna för att slippa det under heaten.

Laget denna dag bestod av mig, Sylvester Cassel, Christoffer Modig och Peter Skogh.

Heat 1.

Fick ett sisådär utsläpp från grinden men när jag nådde gruset for den gamla alpgeten (KTM:en) iväg som ett skott och jag var runt 6-7 första böjen, gött att slippa jaga som en dåre var det enda jag hade i huvudet. Hade två av mina lagkamrater framför dessutom så det såg riktigt bra ut för laget. Kom om mina lagkamrater efter 2 varv eller något och då var jag uppe på 4:e plats och satte fart efter 3:an, tyvärr hade vi ganska jämna varvtider och jag var ganska trött tidigt i heatet av någon anledning så när det var 2 varv kvar slog jag av på tempot ganska ordentligt för att spara mig. När vi gick i mål hade jag 10 sek upp till 3:an. Vårat lag var otroligt bra och jämnt, jag 4:a, Sylle 5:a, Modig 6:a och Skogh 8:a. Alla inom topp 10 är kanon!

Heat 2.

Eftersom min kära sambo fyllde år denna dag så lovade jag innan heatet att hon skulle få blommor, så det enda som gällde var sämst en tredje plats (första 3 får blommor) =).

Fick ett lite bättre utsläpp i detta heat men blev lite tryckt i första två kurvorna, varvade som 9:a. Hade ett mål att fort som attan ta mig upp till en bra placering för jag förstod att det skulle bli ett jobbigt heat. Låg på ganska hårt och åkte upp mig lite varje varv och när jag var uppe på 4:e så var det Modig som var 3:a och han släppte om mig på ett bra sätt, hade inte så väldigt långt fram till 2:an  och jag körde på så hårt jag kunde fram tills det var 2 varv kvar, då hade jag en rejäl lucka ner till 4:e plats och jag hade inte plockat in någonting på 2:an så jag kunde släppa av på tempot lite och bara glida runt och se till att hålla mig på hjulen.

Så, jag slutade på 3:e plats, tjejen fick blommor och laget vann dagens tävling överlägset.

Övriga heat 2, Modig 4:a, Sylle 6:a, Skogh bröt tyvärr då han har lite sviter kvar från sin nackskada han ådrog sig förra säsongen, men det är bara att kämpa vidare.

För övrigt så kördes deltävling 2 i serien dagen innan Vimmerby, då kom laget på 2:a plats och Modig tog en heat seger! gött.

Står även lite i Vimmerbys Tidning : http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/32269/1/50/

Samtliga resultat, varvtider m.m. här (Div.IV är vår serie) :
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=418004

Totalt ligger vi nu 2:a med 2 poäng upp till ledarna Teckomatorp.

Har även lagt upp lite bilder från Tranan och lite träning och dagens tävling ..

Nu ska jag äta frukost!! ..

adios!

-------------------------------------------------------------
2009-05-05, Rapport från MK Tranan

MK Tranan, division 4, söndag 3 maj.

Då så, då var första tävlingen på ungefär ett år avklarad. Den ägde rum hos MK Tranan, Strömsnäsbruk.

Laget bestod förutom mig av Sylvester Cassel, Mikael Lundgren och Robin Karlsson.

När vi kom på lördag kvällen så gick vi banan och jag måste säga att jag tyckte det inte såg alls roligt ut, backigt, stenigt och allmänt jävligt. Hur som helst, på träningen körde jag så många varv jag kunde för att lära mig banan ordentligt och det kändes ganska så bra och jag blev glatt överraskad av banan, lite stenigt men en ganska rolig bana.

Heat 1

Krokade ihop med en förare direkt vid starten och fick släppa efter lite, tog igen mycket av det jag förlorade i första böjarna då jag höll mig lite kall och gick på rejäla innerspår. Plockade ganska många förare första två varven, tyvärr märkte jag på tredje varvet att bakbromsen gick i botten om jag bromsade för hårt, fick planera körningen lite mer så jag kunde använda motorbroms och spara bakbromsen lite men det hämmade mig inte så mycket, körningen stämde riktigt bra och orken likaså, första gången jag kollade på varvtavlan så var det två varv kvar och jag såg en förare till framför så jag gjorde en sista kraftansträning och lyckades ta mig om honom på sista varvet. Slutade på en bra 6:e plats som jag var kanon nöjd med.

Heat 2

Starten i andra heatet blev en kopia på den första i princip. Gjorde som jag gjorde i första, plockade många förare i början och jagade vidare, tyvärr så hjälpte inte de åtgärder vi gjort på bakbromsen under pausen utan den var som i heat 1. Körningen kändes riktigt bra återigen, blev dock lite tröttare mot slutet än i heat 1 men lyckades återigen köra in på en 6:e plats.

Är nöjd med körningen i helgen även om jag tror jag kunde ha kämpat mig till någon placering till med en väl fungerande bakbroms, men men, sånt händer.

Laget slutade på en 6:e plats. Alla i laget kämpade på bra trots lite motgångar och ingen gav upp, det är så det ska vara! Nästa tävling är vi topp 3.

Idag, tisdag 5 maj har jag varit och tränat i Vimmerby, kände mig lite sliten efter helgen men fick ett par bra genomkörare, sista passet körde vi med grindsläpp så vi fick lite hårdkörning. Kändes bra som fasiken, lite krampkänningar i armarna men överlag bra. Nu blir det ett par vilodagar och lite jobb istället och sedan träning i helgen igen. Nästa tävling för mig om jag blir uttagen är Vimmerby 17 maj så då hoppas jag på ännu bättre placeringar. Föresten, bakbromsen är numera felfri! =)

Kommer även lite bilder senare i veckan!

adios!

-------------------------------------------------------------
2009-05-02, Uppdatering inför tävlingspremiär

Jaha, då var det snart dags, ikväll rullar bussen ner mot Strömsnäsbruk för att landa hos MK Tranan och imorgon är det dags för tävlingspremiär och seriepremiär.

Har tränat på bra senaste tiden, kört söndag, tisdag och torsdag senaste veckan. Passen i söndags och tisdags var på riktigt sönderkörda banor och jag tror inte jag varit så trött på en träning på ganska länge. I torsdags hade banan i Vimmerby preppats lite och det var inte fullt så stalpigt, dock desto halare då det hade vattnats ganska rejält, hur som helst, fick två bra 30 minuters pass i torsdags och det börjar kännas ganska hyfsat men det känns ändå att man missat ganska mycket träning i vinter tyvärr.

Har inga större förväntningar i helgen men målet är iaf att orka hålla i hyfsat i 2 heat.

Återkommer med rapport på söndag eller måndag.

adios! / Kenth

-------------------------------------------------------------
2009-04-13, Träningsvärken fortsätter ..

Ja det är väl dags för en uppdatering efter påskveckan.

Har legat i ganska bra med träning, tisdag, lördag och söndag blev det. Tisdag och Lördag i Kjettestorp och det känns som om tempot åtminstone finns där. I Söndags var jag i Vimmerby och körde och där fanns det gott om folk att matcha sig mot, i princip hela Team Forsell var där och några av dem kunde vrida på rullen vill jag lova men jag tror jag hängde med de flesta ganska så hyfsat faktiskt. Tyvärr finns inte riktigt styrkan att köra fullt tempo i mer än ungefär 15 minuter änsålänge men det brukar vara så. Kommer träna cross tisdag och torsdag denna vecka sedan blir det nog ett eller två löppass också.

ciao!
-------------------------------------------------------------
2009-04-05, Säsongen har börjat ..

Jaha, då har man genomfört årets och denna säsongs första träningspass på hojen. Körde i Kjettestorp i lördags och man kan väl utan att överdriva säga att man kändes sig som en nybörjare. Försökte åka lite långpass men banan var inte riktigt lämpad för att hålla igen på eftersom det var lite tjäl lossning och ganska så skitigt på sina ställen. Hur som helst blev det ungefär 50 minuters körning fördelat på 3 pass.

Idag (söndag) har jag varit i Vimmerby och åkt. Banan var ganska så slagig pga att det varit träningsläger där i tre dagar, den var självklart lite skitig på sina ställen men överlag ganska okej. Första passet blev ett 20 minuters pass och jag hade lite kramp i armarna redan på andra varvet men det släppte allt eftersom tiden flöt på. Andra passet hade jag tänkt åka minst 30 minuter men efter ungefär 12 minuter så blev det en ganska rejäl vurpa. Fick en highsider där det var som mest spårigt och blev fullständigt avkastad och dunkade i huvudet ganska duktigt, men som någon i min närhet sa, tur att du inte slog i något viktigt då .. ;) Så nu sitter man här med en rejäl huvudvärk och en träningsvärk som troligtvis kommer sitta i ett par dagar.

Nästa vecka blir det troligtvis åkning tisdag, torsdag, lördag och söndag. Sedan hoppas jag man kan börja träna lite tempokörning så man får upp farten lite.

Har lagt upp lite bilder i galleriet.

Adioso / Kenth

-------------------------------------------------------------
2009-02-12, Uppdatering, mörka dagar för motocross.

Ja, ibland undrar man ju varför man håller på med denna sport ..
Ett par filmer och lite läsning på länkarna nedan ..

R.I.P.

Oskaras Agafonovas, 1998-2008
http://www.mxlarge.com/detail.php?classtodisplay=homepage&idtodisplay=2030

Jeremy Lusk, 1995-2009
Remembering Jeremy Lusk photo gallery :
http://www.metalmulisha.com/photos/remembering-jeremy-lusk

Blog
http://espn.go.com/action/fmx/blog

                                 
       Många förare i AMA serien kommer köra med ovanstående bild i helgens tävling som en hyllning till Jeremy Lusk


-------------------------------------------------------------
2009-01-10, Uppdatering.

Det är väl dags för första uppdateringen för året.

Till att börja med vill jag tacka alla som hjälpt mig under 2008, ni vet vilka ni är och ni är guld värda.

Avslutningen på 2008 slutade med två ganska rejäla förkylningar, en i början av december och en i slutet på december. Detta innebar att det bara blev 3 träningspass under hela december och det var inte förrän i onsdags (7 jan) som jag kunde börja röra på mig igen. Så idag kommer jag köra mitt fjärde träningspass för året, dvs, fjärde dagen på raken.
Har försökt göra ett bra upplägg för vintersäsongen och det ser ut sisåhär:

Måndag - Vilodag
Tisdag - Cykling 30 min eller Löpning 20 min
Onsdag - Innebandy 1 tim
Torsdag - Styrketräning 30-45 min
Fredag - Cykling 30 min eller Löpning 20 min
Lördag - Styrketräning 30-45 min
Söndag - Cykling 1 tim eller Löpning 30 min

Kommer försöka följa det men eftersom vi har innebandy matcher lite då och då så blir det antingen 2 pass den dagen eller också flyttar jag runt lite på passen, men jag ska försöka köra efter detta och se hur mycket det ger. Passen jag kört hittills har känts väldigt bra. Crossåkning har det inte blivit någon sedan i oktober och jag kommer inte ta fram hojen förrän banorna börjar torka upp i vår.

Vad kommer hända 2009 då.

Jo det blir serie tävlande igen, med Vimmerby, i division 4 (blev ju ingen serie förra året, därför är vi nedflyttade från division 1 till 4). Och lag målet är ju självklart att vinna serien och gå upp till 3:an. Individuellt så ska jag försöka ligga topp 10 i de heat jag får köra. Ska blir riktigt skojigt, även om mitt tävlande är enbart för att det är kul så vill man ju självklart göra bra resultat. Ska även försöka köra lite Sverige cup tävlingar, Sydcup tävlingar och MXChamp, hur många vet jag inte, det är svårt att hinna med allt nu för tiden, barn och hus tar ju mycket tid, men jag ser fram emot säsongen!

Nytt för i år är att jag kommer åka med Thor kläder från Thormx.se/cromo.se.

Ska även försöka bygga om sidan lite för att få lite förnyelse, men det blir när tiden finns.

Hörs snart igen!

Adios / Kenth

 

Pictures are protected by Swedish and international law.
No part of this web site may be copied, published or placed on any other web site.
Using my works without my permission or knowledge is a crime and will result in legal actions.
© www.knmx.se 2004 -2008