Förstasidan | Rapporter | Profil | Sponsorer | Bilder | Gästbok | Kontakt  

Rapporter från 2008

-------------------------------------------------------------
2008-10-19, Uppdatering.

Det är väl dags för en uppdatering.

Har inte riktigt funnits tid till att sitta framför datorn direkt. Har ju hänt en del på hemmafronten, eller, egentligen bara en
grej, men en STOR grej =) och iofs en liten grej också =)


Vi tar den stora grejen först. Jag och min sambo Martina har blivit föräldrar till en helt underbar liten pojke som heter Liam, han föddes kl 05.38 13 augusti, blev en utdragen historia och förlossningen tog 26 timmar, så ni som tycker Gotland grand national eller Novemberkåsan är jobbigt, sluta gnäll! Hur som helst så mådde han prima när han behagade att titta ut och nu är han redan 2 månader, går fort minsann. Självklart har han ju redan blivit introducerad till motocross i form av en KTM napp, lite AMA Nationals på tv och lite kläder som vi fick av Liams farfar, dvs min pappa, riktigt tuff blev han.

Över till den lilla grejen. Hämtade ut en ny KTM 250sxf 11 augusti och har hunnit köra en del på den, mer exakt 10 timmar. Dock så var det första gången jag körde på en månad igår (18 oktober). Kändes väl ganska så bra, skar tyvärr upp mitt lillfinger för typ 2 veckor sedan och jag tog bort stygnen i onsdags så det var lite ömt fortfarande men jag kunde iaf hålla hyfsat tempo i 3x25 minuter. Annars har det blivit mycket löpträning, gjorde ett egenhändigt coopertest (kuperat) på 3 km och det gick på ca 12 min. Sedan klockade jag en mil och det gick på 48 min, hade ju då 3 km kvar att springa så jag gav ju inte allt direkt, men det känns bra.

Återkommer med en rapport snart igen om hur det blir nästa år. Åka ska jag, vet bara inte vilka tävlingar ännu, eventuellt återuppstår Vimmerbys serielag, i vilket fall som helst så kommer jag tävla nästa år, har varit ganska så skönt att ta ett litet sabbats år och få tillbaka suget efter att tävla!

/Kenta

-------------------------------------------------------------
2008-07-23, Uppdatering, nya foton m.m.

Sedan sist har det blivit ganska mycket träning, åkning, löpning och cykling, försöker köra ganska hårt med bara en vilodag per vecka, känns riktigt bra och all träning känns lättare och lättare. Har i princip samma varvtider första och sista varvet efter 30 minuters åkning.

Har nu uppdaterat galleriet med lite foton. (tack till Mattias Jonsson för korten).

/Kenta

-------------------------------------------------------------
2008-07-15, Lite blandat

Tänkte göra en liten uppdatering igen. Träningen har flutit på bra senaste tiden.
Blev lite crossträning i torsdags, löpning fredag och lördag, cykling i söndags och ogräsplockning i 8 timmar igår (måndags), har mer träningsvärk efter ogräsplockningen än vad jag brukar ha efter ett hårt träningspass, haha =)

Hur som helst, blir lite åkning ikväll, sedan ska hojen till Bloms MX Racing (www.blomsmx.com) för lite fjädringsändringar och sedan blir det träning igen på torsdagen förhoppningsvis.

Lite mer bilder är att vänta under veckan ...

Adioso!

-------------------------------------------------------------
2008-07-07, Nya bilder i galleriet


Bilder från MXChamp upplagda i galleriet!

För övrigt så kom vi hem från Uddevalla igår och det var riktigt skoj att se. Både Filip Thuresson och Tom Söderström i MX2 åkte respektlöst och visade verkligen att de är på gång!

Återkommer med rapport senare i veckan.

ciao!

-------------------------------------------------------------
2008-07-01, MXChamp i Vimmerby

Nu är det hög tid för en uppdatering.

Har hunnit åka 2 tävlingar sedan förra uppdateringen. Den första var Sverige Cupen i Borås, tyvärr lyckades jag inget vidare och kvalade inte in, var 7 sek från 1:an och 3 sek från att kvala in, ganska tajt alltså, 80 förare inom 10 sekunders marginal. Finns inga ursäkter att jag inte kvalade in men en liten anledning är att bromsoket bak strulade så jag kunde bara åka 4 varv på tidskvalet. Men men, bara att börja nöta lite tidskval, det var jäklar i mig inte lätt.

Den andra tävlingen som gick av stapeln sista helgen i maj och det var DM (MXChamp) och den var på min hemmabana, Gnagaredalen, Vimmerby MS. Åkte i klassen Senior/Elit och det var 37 förare som kom till start.

Träningen kändes ganska okej och jag körde ganska hårt hela träningen ut för att få kroppen att komma igång, hade 8:e snabbaste varvtid.

Förväntade mig inga toppresultat direkt för det kändes lite sisådär.

I första heatet kom jag av plattan bra men lillhojen hade inte så mycket att säga till om på den långa rakan så jag tappade lite, varvade på runt 18:e plats första varvningen. Allt kändes bra och jag började plocka förare direkt på andra varvet. Körde upp mig till 4:a och där stannade jag, hade jag kört lite hårdare i början hade jag nog kunnat knipa en tredje plats, hade jämna varvtider hela heatet trots att det var nästan 35 grader varmt. Orken var det inget fel på.

Andra heatet så gjorde jag en sämre start av plattan men plockade många förare på första varvet och varvade som 9:a. Gick på lite hårdare direkt från början detta heat och var uppe på 6:e plats efter fyra varv. Fortsatte köra aggressivt och plockade ytterligare 2 förare och låg på en 4:e plats efter 6 varv. Låg på så hårt jag kunde, hade en bra bit fram till 3:e gubbe men när det var 3 varv kvar var jag bara 15-20 meter bakom. Kom tyvärr aldrig så pass nära att jag kunde sätta in en attack och jag måste medge att krafterna tröt sista 2 varven annars hade jag nog kunnat plocka en placering till. Lite mer löpträning får det bli.

Kort och gott så är jag nöjd med placeringarna men lite missnöjd med åkningen, vet att jag kan lite bättre.

För övrigt så tränar jag på, åkning 2-3 ggr i veckan och löpträning så fort jag har tid. Husbygget hemma tar upp en stor del av tiden också och vi väntar dessutom tillökning i augusti så tävlandet blir lite lugnare detta år. Siktar på att försöka tävla lite mer nästa år igen. Idag blir det träning i Kisa, och i helgen blir det som vanligt en resa till Uddevalla för att kolla på GP tävlingen, ska bli grymt skoj som vanligt! ..

Ska försöka lägga in lite bilder och jag lovar att uppdatera lite oftare hädanefter =).

Måste passa på att tacka Jonas Blom på www.blomsmx.com för all hjälp med fjädringen senaste månaden!

Adios! / Kenta


2008-04-14, Förkylning ...
-------------------------------------------------------------
Tyvärr blev det ingen Sverige cup för min del i helgen, har haft en rejäl förkylning med feber som precis har börjat släppa så träningen har blivit lidande. Valde att ställa in Sverige Cupen för att kunna träna lite försiktigt istället för att inte dra på mig något värre än en bonnförkylning.

Har lagt ut lite nya bilder under "Galleri".

Återkommer när jag har något mer spännande att berätta.

Ciao / Kenta

-------------------------------------------------------------

2008-03-17, Träning lör o sön

En ny liten kort uppdatering.

Har kört både lördag och söndag. Lördag blev det åkning på Kjettestorpsbanan som är där jag växt upp. Banan blev besiktigad och godkänd i fredags. Banan var kanon fin och det var säkert 25 åkare på plats. Träningen kändes lite sisådär, stelt och lite jobbigt, blev dock 3 pass varav ett 30 minuters pass, gick inte speciellt fort men det kändes bra att mala lite.

Söndagen hade jag tänkt fixa lite med annat men det var så fint väder så det blev en resa ner till Vimmerby igen, ganska mycket folk där också. Började med ett 25 minuters pass som kändes riktigt bra. Andra passet hade jag tänkt öka tempot lite och köra så länge jag orkade. Sagt och gjort, körde väl på ca 90%-95% av min kapacitet och det kändes grymt bra, kom in i nåt sjukt flyt så varven bara flög i väg, blev 20 varv och ungefär 40 minuters körning. Det som var riktigt positivt var att jag hade i princip samma varvtider hela passet förutom några dippar när det var folk man var tvungen att ta sig om.

Nästa träningspass på hojen vet jag inte när det blir, snöar ute just nu och ungefär 5 cm på marken .. Våren har lurat oss ytterligare en gång ..

Bild galleriet är snart uppe och snurrar igen, har inte någon bredbandsuppkoppling ännu.

Ciao / Kenta
-------------------------------------------------------------
2008-03-12, Ny säsong, nya rapporter.

Dags för en rapport om vad som har hänt och kommer att hända 2008.

Har ökat träningsdosen rejält jämfört med förra vintern och har kört på med löpträning, cykling och innebandy. Har tyvärr inte kört speciellt mycket styrketräning då min axel tagit väldigt lång tid på sig att läka ihop helt. Har kört 4-5 styrketräningspass senaste månaden dock och det har känts bra men lite stelt.

Vad är nytt för 2008 då. Inte speciellt mycket. Ny hoj, dock av samma modell, 2008 KTM250sxf. Kommer köra i Sinisalo kläder via www.cromo.se

Har kört hunnit köra 2 ggr på nya hojen, cykeln kändes grymt bra och chassit kändes mycket bättre än 07:ans. Har även fått på ett Scarov helsystem från Magnus Motor Works (www.mmw.nu).

Senaste passet körde jag i söndags (9 mars) och det blev 2x30 minuter. Hade med mig min personliga transponder i form av min sambo =). Varvtiderna var till min förvåning ganska låga, samtliga tider var lägre än den bästa tiden jag hade under division 1 tävlingen förra året, trots att jag inte låg på så hårt. Hur som helst, allt känns bra och nu ligger fokus på den första sverige cup tävlingen i Hökensås 12-13 april.

Blir inga serietävlingar iår eftersom Vimmerby MS har valt att stå över 1 år. Detta pga. dåligt intresse av förarna, rättare sagt, vi är för få som är intresserade av att åka i laget. Tyvärr. Men för min del blir det mer tävlande i år, fokus på Sverige Cupen och Sydcupen.

I helgen blir det mer åkning, förhoppningsvis både lör och sön.

Har inte så väldigt mycket mer att komma med för tillfället, jag återkommer så fort något nytt händer.

Adios // Kenta

 

Pictures are protected by Swedish and international law.
No part of this web site may be copied, published or placed on any other web site.
Using my works without my permission or knowledge is a crime and will result in legal actions.
© www.knmx.se 2004 -2008