Förstasidan | Rapporter | Profil | Sponsorer | Bilder | Gästbok | Kontakt  

Rapporter 2006

-------------------------------------------------------------
2006-11-25, Liten uppdatering ...

Dags att göra en liten uppdatering igen.

Träningen flyter på bra och jag fick tillbaka min 07:a för ett par veckor sedan, det var lite strul med delarna till den då den är så pass ny på marknaden men nu ska allting vara ok och jag kommer antagligen inte att provköra den förrän våren är här. Min axel känns lite bättre men jag är väldigt försiktig med att belasta den fullt ut, känns den inte helt 100 inom ett par veckor får man väl besöka sjukan och se vad de säger om den.
Måste slå ett slag för ett par riktigt bra produkter som jag använder mig av för att kunna träna så mycket som jag vill.

http://www.fairing.se
Många bra produkter, använder mig innan straxt innan heaten av KCG och Slow Caarbs för uppladdning .

http://www.gainomax.se
Helt oslagbart när det gäller återhämtning, alltid en sådan efter varje träning. Gör att kroppen återhämtar sig mycket fortare.

Har inte så mycket mer att berätta, alla i laget är fullt medvetna om att nästa år inte kommer bli enkelt, det blir hårdare motstånd och vi har lagt målet att hålla oss kvar i division 1, allt annat är en ren bonus.

Nedan följer lite länkar så ni har något att göra i vinter (höst) mörkret .. =)

Mr. Scrub (Bubba) lägger på en rejäl panncake

Bubba som 13:åring


Steve Ramon på Lierop banan i Holland

Lite schysst mx åkning

Snacka om galna

Inget bra ställe att vurpa på

Det gäller att ta närmsta vägen

En samling hop =)

Lite mx i Florida

Så nu får de räcka, ta hand om er och håll tummarna att de blir lite snö till julen =)

//Kenta

-------------------------------------------------------------

2006-11-01, Årsrapport samt lite annat ...

Nedan följer träningsupplägg för vintern samt en årssammanställning.

Träningsupplägget kommer variera lite under vintern beroende på väder och vind.

Måndag - Löpning eller spinning
Tisdag - Simning el. löpning/spinning
Onsdag - Innebandy
Torsdag - Löpning/vilodag
Fredag - Innebandy
Lördag - Vila
Söndag - Styrketräning

Detta är det jag kommer köra efter men det kan självklart ändra sig under tiden beroende på hur kroppen återhämtar sig och hur fräsch man känner sig. Så fort banorna börjar öppna i vårdagarna kommer jag åka mycket mer hoj än vad jag gjorde i våras. Tanken är att det blir ett träningsläger i mars någon gång och sedan blir det hård träning inför säsongsstarten för att vara i så bra form som möjligt och att få upp tempot ytterliggare mot detta år.

Nu raskt över till årssammanställningen.

Bästa placeringen. 6:a i Vimmerby (serie), hemmabana och jag hade stora förväntningar på mig själv. Tyvärr gick inte första heatet så bra då jag var med i en startvurpa och sedan gjorde jag ytterliggare en vurpa och slutade på 18:e plats.

Bästa banan. Ripa, Kristianstad (serie). Helt underbar bana, underlaget passade mig som handsken och jag fick otroligt bra flyt på den tunga sandbanan. Tyvärr kom första skadan redan i tredje heatet för året då jag blev påkörd i första heatet i Kristianstad och låg hjälptlöst sist (36a), körde dock upp mig till 20:e vilket är riktigt bra med tanke på hur långt efter jag var. Och i andra körde jag återigen bra och slutade 11:a bland alla stora cyklar. Fick med mig ett par spruckna revben och en aning svedd röv =)

Bästa starten. Målilla (7-klubbars). 1,5 cykellängd före alla andra. Grym adrenalinkick, tyvärr stämde inte resten av körningen speciellt bra denna dag.

Största hoppet. Sösdala. Längsta platåhoppet mätte 37 meter. Femman fullt och runt 80km/h in i upphoppet, sjukt långt.

Värsta vurpan. Kristianstad (serie). Vurpade efter ett halvt varv, blev överkörd och fick två cyklar över mig, resultat av den blev som sagt ett par spruckna revben och en svedd röv.

Sämsta placeringen. (serie) Förutom det brutna heatet i Munka-Ljungby så är de sämsta placeringarna båda i Vrigstad på den gamla hojen, 23:a och 21:a. Ingenting gick bra, starterna kassa och åkningen stel som en fiskpinne.

Sämsta banan. Helsingborg (serie). Första heatet var banan okej, andra heatet då dammade det så mycket att man inte såg sitt eget styre första varvet. Elitserien körde samma dag som vi och fick ställa in ett av heaten. Riktigt ILLA och totalt livsfarligt. För mig gick det dock bra, 14:e och 11:a.

Tråkigaste händelse. Munka-Ljungby (serie). Hade lagom kört in min nya KTM 07:a. Den hade alltså gått 5 timmar och en ventilfjäder går av, får inte hända på en ny cykel. All heder till KTM dock som står för alla delar kostnadsfritt. Tyvärr fick jag åka de tre återstående heaten på min gamla hoj vilket inte alls var skoj.

Roligaste händelse. Roger och Katja fick sticka till BB direkt efter tävlingen i MK Jämke. En liten Dennis blev resultatet av det, grattis! =). En annan rolig händelse är ju självklart att vi grejade segern i division 2 och går tillsammans med Oskarshamn upp i division 1.

Tja, det var väl så gott som allt jag hade att berätta. Är inte helt nöjd med min säsongen men det går åt rätt håll, starterna måste sitta mycket bättre nästa år när vi ska köra i division 1.

Jag slutade då på en total 4:e plats individuellt och det är jag jäkligt nöjd med. Nästa år blir det tuffare motstånd, garanterat.

Ska försöka göra lite småuppdateringar framöver med lite roliga länkar osv men några resultat och rapporter från tävlingar lär dröja ett bra tag, nu blir de snart vinter =).

Ta hand om er och lämna gärna ett litet meddelande i gästboken! //Kenth


-------------------------------------------------------------
2006-10-14, Rapport från serieavslutning i Munka-Ljungby och Vrigstad


Ursäkta att rapporten dröjt en stund men så kan det vara ..

Vi körde sista 2 deltävlingarna i division 2 den 30:e september och 1:e oktober.

Vi börjar med den första, Stencrossarna heter klubben, Munka-Ljugby ligger banan.
Kände mig grymt laddad på träningen och hade riktigt snabba varvtiden, en bana som passar mig och min åktstil, rejält med sand o grymma böjar, så allt var riktigt upplagt för en bra dag, Danne frågade precis innan starten vad jag gick på, så pass laddad var jag.

Heat 1. Bra utsläpp men blev lite inträngd i första böjen, tur var det, det låg cyklar och folk överallt, tror det var nästan 10 pers som låg ner men jag lyckades på något sätt tråckla mig emellan röran. Varvade som 15-16e gubbe första varvet, började omedelbart plocka placeringar, det var lite svårt att komma om folk i den tunga sanden med min 250F men det var full attack som gällde och det kändes riktigt bra, när jag var uppe på en 10-11e plats så slog jag i backen ganska hårt, fick ett kast utför en brant backe o körde skallen o ena sidan av kroppen rakt i marken. Lite yr i skallen men var uppe ganska fort o fick igång hojen o kom ungefär 10 meter sedan stannade cykeln. Kickade föbrilt men den ville inte. Visade sig senare att en ventilfjäder hade gått av, EFTER 5 timmar!!! Det var inte mycket att göra utan att bryta heatet. Tyvärr så var Danne inblandad i startvurpan och fick åka till akuten med smärtor i armen. Så då hade vi en cykel över, jag fick ställa upp på Dannes 525:a i andra heatet, hade aldrig åkt på den förut o det skulle väl bli intressant =) Med andra ord så gick det inget vidare för laget, bara 2 förare av 4 i mål, inte bra alls!

Heat 2. Lite ovant med en starkare cykel och helt felinställd för mig men jag lyckades komma ifrån starten med livet i behåll och körde väldigt försiktigt de första varven för att lära känna cykeln och hur den betedde sig, körde upp mig lite och tappade lite, väldigt upp och ner med andra ord, men jag tyckte det gick rätt hyfsat trots allt och åkte, med livet i behåll fortfarande, imål på en 20:e plats. Tyvärr så tappade vi vår ledning i serien tack vare alla vurpor och oflyt denna dag. Vi låg nu på en delad 2:a plats i serien.

Till Vrigstad då. Det var nu det skulle avgöras, vi hade haft serieledningen nästan hela året men tappade näst sista tävlingen pga mycket oflyt. Vi var tvungna att vara före Värnamo och vara före Oskarshamn med minst ett lag emellan oss. Svår uppgift men det var bara att bita ihop

Körde denna dag på min gamla 06:a pga gårdagens händelse. Hade dessutom en rejäl lårkaka, lite ont i nacken o grymt ont i ena axeln.

Heat 1. Kass start, absolut sist ifrån startplattan, ska även nämna att det var riktigt skitigt denna dag och att köra upp sig i lera är jäklar inte lätt, åkte stelt o rent ut sagt värdelöst men plockade så många placeringar jag bara kunde på ren vilja. Hamnade på en värdelös 23:e plats i mål och jag var rejält besviken. Det var tur att mina lagkamrater åkte så pass bra, Danne Jönsson vann heatet och Roger 2:a. Såg bra ut i totalen åtminstone.

Heat 2. Kass start, IGEN! Gjorde en rejäl miss i första böjen och det var bara att böja ner huvudet för att inte bli för skitig första varven o göra så gott man kunde, åkte återigen inte alls bra, vet ju att jag har mycket bättre fart än så, men denna dag gick det bara inte, allt kändes skit, men jag lyckades köra upp mig genom så gott som halva fältet till en 20:e plats och man får väl vara hyfsat nöjd åtminstone. Nu återstod bara en lång väntan på att höra totalresultatet för hela serien. Och till vår förvåning så vann vi serien trots att vi bara var trea för dagen, men de andra lagen hade också lite missflyt och vi klarade av det, så nu är vi klara för division 1 nästa säsong, riktigt skoj!! Individuellt så kom jag på en 4:e plats!! Lite förvånande men jag har varit jämn under nästan hela året med bara ett brutet heat så det är klart godkänd, dessutom var jag överlägset bästa poängplockare på en 250F.

Jag ska göra en liten uppsummering av året framöver och även lägga ut lite fler bilder, så håll ut, det kommer mera om nån vecka! Tills dess, må väl! /Kenth


-------------------------------------------------------------
2006-09-27, Rapport från serietävling i MK Jämke och Sösdala


Jaha, då var det dags att rapportera de senaste tävlingarna igen.

Två tävlingar denna helg, 23 september i MK Jämke och 24 september i Sösdala, två riktigt roliga banor med reeeejäla hopp =) Jag hann precis köra in min nya KTM 250sxf 2007:a som jag fick helgen innan, tror jag hade kört på den ungefär 2 timmar på den innan det var dags för tävling.

Vi börjar med lördagen, MK Jämke alltså.
Kändes ganska ovant på träningen, ny hoj och en bana jag inte ens sett på bild förut, men jag kände mig ganska så lugn, hoppade över alla hoppen redan på andra varvet så det kändes bra.

Heat 1. Fick ett bra utsläpp från grinden men kom knappt 10 meter innan jag hakade fast i killen bredvid och båda två höll på att skrota, fick klarade dock ut det men vi var ganska långt ner i fältet, började plocka placeringar men vurpade lite lätt i slutet av första varvet så då var det bara att börja jaga ännu mera, körde stelt och det kändes inte speciellt bra men jag lyckades åka i mål som 19:e man, för övrigt så fick jag rejäla sår i händerna redan i mitten av första heatet och kunde knappt hålla i styret sista varven, fick besöka ambulanspersonalen så de plåstrade om mig lite lätt för att jag skulle kunna åka andra heatet.

Heat 2. Kände mig riktigt irriterad och laddad inför heat 2 för att jag tyckte jag körde helt kasst i första. Kom iväg bra i starten, tror jag var runt 6e nånting i första böjarna, tappade dock några placeringar första varvet då det blev lite köbildning, varvade som 14:e första varvet. Tog det lite försiktigt första varven för att inte göra något dumt, sedan började jag köra upp mig, kändes grymt bra och jag körde upp mig  till 10:a, sedan var det för långt fram till 9:an så jag bevakade bara min placering in i mål, kände mig nöjd efter heatet. Tyvärr fick vi bara 3 man i mål i andra heatet och vi slutade dagen som 4:a totalt, trots det så utökade vi vår ledning i serien till 4 poäng.

Sösdala.

Träningen kändes ganska bra, det var ett platå hopp jag hade lite problem med, och det var ca 38 meter långt, ganska rejält alltså och med en liten cykel så är det fullt på 5:e växeln som gäller, alltså, ca 85-90 km/h  in i uppgången för att komma över.

Heat 1. Hyfsad start, var 14-15 runt första varvet, tog det ganska lugnt första varven sedan började jag åka lite mer aggressivt, gjorde lite missar här o där, fjädringen stämde inte till 100% men orken kändes riktigt bra, körde upp mig till 11:a i mål och det får jag vara nöjd med.

Heat 2. Kanon start, var 5-6 in i första böjen, fastnade dock bakom en förare som vurpat i tredje eller fjärde böjen och tappade ett gäng placeringar, banan började vid det här laget bli riktigt slagig och jobbig. Var uppe på en 9:e plats när det var 6 varv kvar, då började jag få rejält med mjölksyra i ryggen och kunde knappt stå upp på hojen, och när banan är så slagig som den var denna dag så är det så gott som omöjligt att köra fort, tappade placering efter placering men lyckades bita ihop lite och klara en 13:e plats. Hoppade dessutom över det grymt långa platåhoppet en gång men det kändes inte 100% säkert så det räckte med en gång =). Laget slutade på en 3:e plats, samma lag poäng som 2:an, vi tappade en poäng men leder fortfarande serien med 3 poäng.

Sammanfattningsvis så får man väl säga att helgen varit ganska bra resultatmässigt, orken finns också där och får jag bara vänja mig lite mer med hojen och ställa in den rätt så kommer det gå undan sista 2 tävlingarna som är 30 september och 1 oktober.

Höres! /Kenta

-------------------------------------------------------------

2006-08-
23

Dags för en liten uppdatering igen.

Har tränat ganska hårt senaste veckorna med löpträning och långa crosspass och det känns riktigt bra för tillfället, väntar fortfarande på ett beslut ang. Wildcard till SM i Vimmerby... För er som mailar och undrar hur man orkar hålla på och träna så hårt så har jag ett svar, ladda ner filmen nedan, det är från Lag-VM i Erneé förra året.. Förstår ni fortfarande inte så föreslår jag att ni ser klippet igen, och igen ..

Lag-VM 2005 (32mb, högerklick, spara som)

-------------------------------------------------------------
2006-08-12,
Rapport från serietävling i Oskarshamn

Jaha, då var säsongen igång igen och den börjar i Oskarshamn.

Banan var grymt fin preppad men det gick otroligt tungt med min lilla 250 fyrtaktare i sanden så jag visste att det gällde att få en riktigt bra start om man skulle kunna vara i topp 10, inte lätt att åka om större cyklar med dessa förutsättningar.

Första heatet. Fick ett kanonutsläpp från grinden och var bra med i startböjen tills en 525:a glider rakt framför mig och jag lyckas pricka bakhjulet på honom lite lätt men klarar mig från att vurpa. Som vanligt då, bland de sista ur startböjen men jag börjar omedelbart plocka placeringar, tror jag åkte om 5-6 st i andra böjen, en riktigt ytterrökare blev det =) Plockar upp till 16:e plats där jag fastnar bakom en lagkamrat som tyvärr inte såg att det var jag, fick äta mycket grus o det tog på orken rejält, kom om till slut men tyvärr tappade jag lite in i mål så jag slutade på en 18:e plats, helt utmattad. Laget slutade på 2:a plats i första heatet.

Andra heatet. Et hyfsat utsläpp men lyckades inte göra en bra första böj, tror jag var på 33:e plats runt första kurvan.. Tror en säkring i skallen brann då för sedan gick det undan, plockade 10-12 placeringar första varvet o det gick på ytterspår innerspår och överallt, fick upp ett grymt bra tempo och när det var 3 varv kvar låg jag på 15:e plats och då hade jag 4 förare som jag kommit ifatt precis framför mig, lyckades samla ihop de sista krafterna jag hade kvar i kroppen och plocka 2 av dem, slutade på 13:e plats och det får jag vara nöjd med, speciellt efter den starten och hur tung banan var. Orken kändes sisådär, blev ganska så trött men det beror nog på att man inte tävlat på så länge, träna är en sak, men tävlingstempo är en helt annan, orkar köra så mycket skiten går i ungefär 20 min sedan börjar jag tappa orken, mer löpning blir det som gäller och jag kommer trappa upp träningen ännu mera med lite hjälp från diverse kompisar. Lite bilder är upplagda. Laget slutade på 2:a plats även i andra heatet. Vi utökade vår ledning i serien totalt så det var väl en ganska bra dag helt enkelt =)

// Kenta

-------------------------------------------------------

2006-08-09,
Liten rapport ..

Träningen är återupptagen och jag har hunnit med några pass på hojen samt i löparskorna, känner mig i ganska god form och körningen känns som den har lyfts ett par snäpp senaste veckan så jag ser fram emot tävlingen i Oskarshamn på lördag. Förhoppningsvis får jag ett wildcard till SM tävlingen i Vimmerby 9-10 september, återkommer om det när jag vet hur det blir, bara att hålla tummarna. Förövrigt, sidan passerade 3000 besökare igår. Hörs /Kenta

Håll till godo med några goa videoklipp:

Ett litet "plåster på såren"...
...hon tycker du är cool i sjuksängen ialla fall ;)


Massa goa klipp tillsammans med musik

RR vurpor...kolla räddning av sista killen, helt otroligt
Väldigt modig man på MTB
Lite blandade olyckor från vanliga livet mest
Racing krascher...snyggt med musiken
BMX racing vurpor #1
BMX racing vurpor #2
Haha, klantar...eller ja, dom har lite otur bara
Kyle Lewis kraschar hårt
UPP MED HANDEN när ni ska svänga av! Detta har hänt mig, livsfarligt!
Hoppsansa...
Ohh, Pastrana kommer duktigt kort...observera hur dom stavat hans namn ;)
Asfalt vurpor...hård mark
Trappor och räcken,ajaj...inlines här
Snäll liten avsättning med ATVs
Okej, landa inte på framhjulet!
Haha...finns inte så mycket mer att säga


-------------------------------------------------------------
2006-06-28,
Rapport. Dåliga nyheter ...

Gjorde igår (27/6) en läkarundersökning på mitt högra knä som inte blivit bättre sedan Hallandia. Tyvärr blev det akutremiss till röntgen och det visade sig vara lite värre än jag först trodde, en spricka i benet samt en mindre blödning. Och jag som åkte andra heatet i Hallandia samt kört två träningspass på hojen i veckan, tur inte läkaren visste det för då hade jag nog åkt på spö, han var inte glad på mig att jag väntat i 9 dagar innan jag uppsökte läkare .. Så det som står på schemat nu är vila och inte belasta benet för mycket, räknar med att vara igång med träningen igen om MAX 2 veckor.

Nu till helgen är det VM i Uddevalla som gäller, ska bli gött att heja fram de svenska grabbarna, blir som en liten minisemester. Så har ni inget för er i helgen, ÅK till Uddevalla för fasiken, bättre än så blir det inte!

Tidsschema hittar ni på http://www.uddevallagp.com

Återkommer med en rapport när det finns något vettigt att rapportera, tills dess, håll tummarna att vädret blir bra tills semestern =) // Kenta


-------------------------------------------------------------
2006-06-17,
Rapport från inbjudan, MCK Hallandia

Jaha, helg igen o dags för en liten uppdatering, denna gång från MCK Hallandia nere vid Halmstad.

Vi möttes av en riktigt fin anläggning och vattnet stod och gick för fullt på banan när vi kom. Banan såg väldigt snabb ut vid en första anblick dock lite smal. Vi slogs med knotten o myggen på kvällen innan det var läggdags, någon som vet om det finns knottmedel?? =)

Träningen gick sisådär, kände mig lite stel o konstig men banan var riktigt fin även om det började damma lite granna redan på träningen.

Heat 1. Fick ett bra utsläpp och var topp 10 in i första böj där det blev lite bök o stök och jag tappade några förare, lugnande ner mig lite och avvaktade, det dammade rejält första 2 varven. Började så smått öka tempot och kom ifatt en klunga men det var grymt svårt att passera någon då det blev lite "enkelspårigt", dvs, det var bara ett spår som var riktigt snabbt och det åkte alla i, åkningen kändese inte så bra, lite stel o studsade mest omkring kändes det som, på sista varvet bytte jag spår för att åka om en förare framför mig, tyvärr så lyckades jag vrida till knät ordentligt men jag åkte i mål som 11:a i värmen.

Heat 2. Var lite osäker på att åka andra heatet då jag knappt kunde gå men skam den som ger sig, smärta brukar gå över bara man kommer på hojen igen. Fick ett bra utsläpp men häktade tag i killen bredvid mig och fick ett rejält kasst ut på rakan så jag fick släppa av lite, bök o stök i första kurvan som vanligt men lyckades ta mig igenom utan några större problem och det dammade inte alls lika mycket som i första heatet. Hamnade bakom en av mina lagkompisar och låg efter honom ett bra tag, han hade lite övertag i och med större cykel men lyckades hoppa om honom i ett dubbel hopp som var lite krångligt att ta sig över, detta var ungefär 17 min in i heatet och jag kände mig hur fräsch som helst, var knappt svettig, tyvärr så gott som direkt efter omkörningen så märkte jag att det sladdade lite väl mycket och jag tittade på bakhjulet, punktering! Trist, bara att bryta heatet och titta på de sista 3 varven. Hur som helst, banan var rolig men lite enkelspårig som sagt, bra träning och orken är definitivt på väg tillbaka efter förkylningen. Nu blir det lite vila fram till torsdag, bara att hoppas smärtan släpper i knät, fotboll på tisdag, go Sverige!!

Ha de gött i sommarvärmen! // Kenta
-------------------------------------------------------------
2006-06-14, Nya bilder ...
-------------------------------------------------------------
2006-06-11,
Rapport från serietävling i Värnamo

Hade inriktat mig på att vara reserv denna dag men lite sjukdomar osv i laget gjorde att jag
även fick åka denna dag, på en bana som inte alls passar mig, bara att bita ihop och göra sitt
absolut bästa.

Värmen hade infunnit sig även denna dag och man kände sig lite sliten i kroppen efter gårdagen.
Träningen kändes sisådär, har väldigt svårt att få något flyt i Värnamo, precis som förra året.

Första heatet. Fick ett återigen ett hyfsat utsläpp från grinden men fick släppa av lite på rakan efter att 2 förare krokat ihop precis vid sidan av mig och var långt ner i fältet första varvet, varvade som 28:a. Tog något varv till innan jag hittade några bra omkörningställen och började köra upp mig, det är en ganska svår bana att passera på men jag hittade ett par riktigt bra ställen och började plocka förare för förare, tog det lite försiktigt i värmen, ville inte ta helt slut för fort. Ökade tempot lite varje varv fram tills det var 2 varv kvar då jag var rejält utmattad, körde i mål på 16:e plats. Laget kom 3:a i första heatet.

Andra heatet. Gjorde en hyfsad start och tänkte lite mer på att försöka vara med i mitten av fältet vilket jag var, varvade som 18:e och försökte ge järnet från början denna gång, körde upp mig till 11:a på 5:e varvet när jag tog fullständigt slut i både huvudet o i kroppen och fick slå av på tempot rejält då jag knappt fattade vart jag var. Kämpade så gott jag kunde men tappade 4 placeringar och körde i mål på 15:e plats. Får dock vara ganska nöjd med placeringarna, hade stora problem på banan hela dagen och fick mer eller mindre brottas med cykeln i varje böj. Bara att bryta ihop o komma igen. Laget vann för övrigt andra heatet och även dagen totalt, alla förare inom topp 15. Nu väntar tävling i Halmstad (MCK Hallandia), en liten inbjudan som jag och 2 andra lag kamrater ska åka, ingen åkträning i veckan, bara lite lätt löpträning då det är lite mycket på jobbet för tillfället. Återkommer med rapport nästa helg, även lite bilder är på g.

Ha de! // Kenta

-------------------------------------------------------------
2006-06-10,
Rapport från serietävling i Vimmerby

Då var det äntligen dags för hemmatävling i serien.
Höga förväntningar på alla i laget att lyckas bra och se till att säkra första segern för året.

Banan var trots värmen i kanon skick och träningen kändes helt okej men samtliga åkte ganska sparsamt för att spara energi till heaten.

Första heatet. Fick ett skapligt utsläpp från grinden men tappade ett gäng förare ner till första böjarna, blev lite köbildning i tredje böjen och jag valde ett tajt innerspår och en bakomvarande förare körde rakt in i mig och jag blev liggande ensam kvar i böjen, lite lagom förbannad så fick jag (som vanligt) börja köra upp mig, startade på 34:e plats och hade ett riktigt bra tempo första 3-4 varven och jag plockade upp till 18:e plats då jag var lite för het vid en omkörning och hamnade på
marken igen, kom fort upp igen och iväg som 20:e man, plockade 2 förare och åkte i mål som 18:e, grymt sliten efter vurporna och det höga tempot jag hade för att komma om så många som möjligt. Bara att ladda om och göra ett bättre andra heat. Vi vann dock första heatet efter bra åkningar från övriga förare i laget.

Andra heatet. Återigen ett hyfast utsläpp från grinden men den långa startrakan gör att man med en lite mindre cykel tappar förare ner mot första böjarna, lugnade mig lite första varven för att inte göra några misstag, varvade som 14:e första varvet och började försiktigt köra upp mig. Efter 4 varv kände jag att jag hade mycket mer att ge och var inte speciellt trött utan ökade tempot ytterliggare och körde om förare efter förare. Åkte i mål som 6:a och det kändes grymt skönt att få en vettig placering men värmen tog ut sin rätt efter målgång och jag var totalt utpumpad.

Sammanfattningsvis så vet jag att jag har farten och orken (trots förkylning) men starterna måste jag jobba mera på. Laget vann dagen totalt även att vi bara kom i mål med tre förare andra heatet. Vi tog även över ledningen totalt i serien. Bara att ladda om inför morgondagens serietävling i Värnamo.
-------------------------------------------------------------
2006-06-06, Rapport från 7-Klubbars i Eksjö

Sveriges nationaldag och tävling i Eksjö..
Efter att ha dragits med en envis förkylning har träningen blivit lite lidande, har bara kört 2 träningar på 2 veckor och har fortfarande inte blivit helt frisk och det märktes en dag som denna, förkyld, varmt, lite dammigt o väldigt mycket sten överallt gjorde att koncentrationen och fysiken inte var riktigt på topp.

Första heatet. Gjorde en kass start och varvade som 19:e, hade bra mycket bättre fart än de framför men det blev lite "enspårigt" och väldigt svårt att köra om, åkte dock upp mig till en slutlig 13:e plats totalt bland elitförare, seniorer och juniorer som körde samtidigt. Blev ganska så sliten o trött mot slutet av heatet men annars ganska så nöjd med tempot.

Andra heatet. Gjorde om möjligt en ännu sämre start än i första heatet och det var bara att börja jaga placeringar igen. Fastnade bakom långsammare förare hela tiden och hade svårt att komma om, åkte dock upp mig till 12:a där jag slutade. Samma sak här, nöjd med tempot, missnöjd med starterna och bristen på aggressivitet vid omkörningar, hoppas jag kommer vara helt frisk till nästa helg då det är dubbelhelg, Vimmerby på lördagen och Värnamo på söndagen.
Hörs // Kenta

-------------------------------------------------------------
2006-05-22, Nya bilder
-------------------------------------------------------------
2006-05-21, Rapport från 7-klubbars i Målilla

Dags för en liten uppdatering igen..
Körde i söndags (21 maj) en liten mindre tävling i Målilla.
Banan var grymt fin trots allt regn senaste dagarna men blev ganska sönderkörd under dagen då det var många klasser som åkte. På träningen åkte jag väldigt stelt och kunde inte slappna av och det mesta stämde INTE. Hur som helst, vi hoppar till första heatet. Fick ett grymt bra utsläpp från grinden och var ungefär 1 cykellängd före alla andra, tyvärr så fegade jag lite i startböjen då jag hade en ganska snäv sväng att ta mig igenom så jag fick släppa några förare som kom som raketer på yttern. Första 10 minutrarna kände jag mig som en nybörjare, fick ingenting att stämma. Kastade av mig glasögonen efter halva heatet och samtidigt lossnade åkningen lite granna, körde upp mig från 13:e till 9:e och fick äta rejält med sand. Vad var positivt med heatet då? Tja, inte mycket förutom starten och orken, blev inte det minsta trött efter 25 minuter så det kan man inte klaga på.

Till Heat nr 2 då som inte blev så långvarigt för min del. När jag drog igång hojen på plats vid grinden så började det ryka lite oroväckande varav jag stängde av hojen och tittade på kylaren, killen bredvid mig knackade mig på axeln och jag tittade upp och såg 5 sekunder skylten .. Fick på mig glasögonen och precis när jag kickade igång cykeln föll grinden. Sist i startkurvan men plockade 7-8 placeringar på ett halvt varv när jag kände att det började lukta glykol, svängde
omedelbart av banan, stängde av hojen och bröt heatet, kan bli dyrt att rasa en 4-taktare, har erfarenhet av det tidigare =) Det visade sig vara kylarlocket som blivit utslitet och nu ska allting fungera fin fint igen, bara att bryta ihop och komma igen! Hörs snart igen, bilder är på gång .. // Kenth
-----------------------------------------------------------------------------------
2006-05-07, Rapport från serietävling Kristianstad

Så var det då dags för nästa tävling redan dagen efter den första.
Kristianstad och den grymma Ripa banan stod på tur.

Kände redan på träningen att jag hade riktigt bra flyt i den tunga sanden och kände mig oväntat fräsch efter tävlingen dagen innan.

Första heatet gjorde jag en hyfsad start, men på andra varvet gick jag omkull i en snabb kurva och så tidigt in i heatet är det ganska tätt och en annan förare körde rakt på/över min rygg som blev ganska så öm, fick hämta andan 15-20 sekunder men tog mig sedan upp på cykeln igen och varvade då som 34:a, hopplöst sist. Lyckades på något sätt få upp ett bra tempo körde upp mig till en 20:e plats, och det får jag helt klart vara nöjd med efter den resan som säkert kunnat sluta värre.

Andra heatet och återigen en hyfsad start, varvade denna gång på 17:e plats och hade väldigt bra flyt o tempo i åkningen, plockade förare och hamnade till slut på 11:e plats, var ganska mör o lite öm i ryggen sista tre varven annars så kände jag mig i en väldigt bra form, lite bättre starter så är jag lätt med i topp 8 och drar.
Laget slutade på 2:a plats och det är klart godkänt med tanke på att vi även denna dag hade strul och fick bara 3 förare i mål i första heatet.

Cykeln funkade bra hela helgen och jag trivs grymt bra på den.

Nästa tävling är 10 juni på den klassiska Gnagaredalen i Vimmerby som gäller, hemmabana och jag har stora förväntningar på mig själv. Hoppas vi ses där.
-----------------------------------------------------------------------------------

2006-05-06, Rapport från serietävling Helsingborg

Seriesäsongen för året började i Helsingborg.
Laget hade lite missflyt efter vurpor och svårt att få ihop lag, men jag själv är ganska nöjd med åkningen.

Första heatet blev det lite strul i startböjen, det låg cyklar o folk överallt men jag lyckades ta mig förbi och varvade som runt 23:e man första varvet, fick därefter upp farten ganska bra i dammet och lyckades köra in på en 14:e plats men
kände att jag tagit det alldeles för försiktigt.

Andra heatet var en repris på första gällande starten, cyklar, damm och folk över hela banan, varvade som 18:e första varvet. Låg på lite hårdare redan från början av heatet och körde upp mig till 11:e plats. Känner mig i verkligt bra form och orkar attackera hela heaten men tempot måste upp ett par snäpp till. Får vara nöjd med första tävlingen på året speciellt eftersom den gick på en hårdbana vilket inte är mitt favoritunderlag. Laget slutade på 5:e plats totalt.

 

 

 
 

 

 

Pictures are protected by Swedish and international law.
No part of this web site may be copied, published or placed on any other web site.
Using my works without my permission or knowledge is a crime and will result in legal actions.
© www.knmx.se 2004 -2005