Förstasidan | Rapporter | Profil | Sponsorer | Bilder | Gästbok | Kontakt  

Rapporter från 2007

-------------------------------------------------------------

2007-10-07, Säsongen får ett trist slut på många sätt..

Tyvärr tog säsongen slut lite tidigare än väntat. Missade förra helgens tävling i sösdala pga feber och halsont. Och igår (lördag) satte jag mig på cykeln för första gången på ett tag. Kändes riktigt bra och jag satte mitt snabbaste varv på 8 varvet och det är det snabbaste jag åkt på hela säsongen på hemmabanan men på 9 varvet fick jag en överraskning bakom ett krön, där stod en förare och plockade upp hojen och jag var i luften och kunde ingenting göra. Prickade in en fullträff med framhjulet straxt under sadeln på den andra cykeln och fick en rejäl flygtur, landade på min vänstra sida och axeln poppade ur led, dock var jag snabbt uppe på benen igen eftersom jag inte visste om någon var bakom mig och jag ville se hur det gick för den andre föraren som redan stod där och i samma ögonblick som jag reser på mig så ploppade axeln tillbaka igen.
Ingen fara med den andra grabben men för min del blev det en visit på akuten. Efter 5,5 h och 2 kirurger, 3 sjuksköterskor och 1 ortoped senare så var det konstaterat att det är muskulaturen samt ett ligament som inte är helt ok, men ingen operation är nödvändig utan bara vila. Så var det med den saken, ska inte gnälla för det är ingenting.

Vill istället att ni ägnar en tanke åt Fredrik Jonsson från Falköpings MK som vurpade vid Kils MK´s division 1 tävling 22 september. Fredrik har vårdats på Sahlgrenska sedan dess men avled i fredags (5 oktober) p.g.a. de skador han ådrog sig vid vurpan. Otroligt trist och man kan inte föreställa sig hur det måste vara för hans familj. Finner inga ord så gå gärna in på www.fmk.st och läs samt lämna era kondoleanser i gästboken.

//Kenth


-------------------------------------------------------------

2007-09-22 - 2007-09-23, Uppdatering med rapport från Landskrona och Kristianstad.

Efter en stunds frånvaro kommer lite uppdateringar som ni hittar nedan.
Förutom träning träning och träning har jag hunnit med 4 tävlingar i division 1.

Sista tävlingarna var nu i helgen och det var en dubbelhelg, Landskrona och Kristianstad. Tung tung sand både lördag och söndag med andra ord. Börjar med Landskrona som kördes på lördagen.

Landskrona, division 1, lördag 22 sept.

Kändes ganska tungt på träningen och fick ingen direkt flyt i åkningen utan det kändes lite jobbigt.

Heat 1

Fick en hyfsad start och körningen kändes ganska bra, fick bättre flyt än på träningen och varvade 24 nånting. Gick tungt med lillhojen men jag lyckades plocka några förare till och var uppe på en 22:a plats när gasvajern gick av efter ett fullfartshopp, hängde över styret när jag landade men lyckades hålla mig på hjulen så det var bara att dra hojen tillbaka till depån och börja meka, typiskt när körningen kändes bra och jag tror att jag hade grejat en topp 20 placering lätt.

Heat 2

Fick igen en hyfsad start även att det var lite tumult i första böjen. Tror jag varvade runt 25:e plats. Satsade allt första 4:a-5 varven för jag visste att det skulle bli jobbigt. Körde om förare efter förare och åkte imål på 19:e plats, årsbästa för min del i division 1. Åkningen kändes kanon bra men jag blev lite trött på slutet men det ska man antagligen bli efter ett 30 minuters heat i den tunga sanden.

Laget slutade 7:a.

Kristianstad, division 1, söndag 23 sept.

Tung sandbana igen. Kändes ganska bra på träningen, gillar denna bana och det kändes som jag hade ganska bra tempo i kroppen även att man var lite sliten.

Heat 1

Fick en sisådär start och var med i topp 25 första varvet. Körde på så hårt jag kunde och körningen kändes riktigt bra, fastnade lite bakom en klunga i ett par varv men lyckades till slut ta mig om och jag låg då på 19:e plats, ryckte ifrån lite i ett par varv sedan kände jag att tröttheten kom smygande så jag lugnade mig lite och jag lyckades hålla placeringen in i mål vilket jag är väldigt nöjd med. 19:e plats och tangerat personbästa.

Heat 2

Lite lagom sliten kom jag ut till start i helgen sista heat. Fick en dålig start och det dammade lite så jag blev lite uttryckt i första böjen och jag kände att jag var långt ner, varvade som 32:a på första varvet så jag förstod att det skulle bli riktigt jobbigt att försöka köra upp sig men jag gav allt jag kunde och redan på 4 eller 5 varvet så var jag uppe i topp 20. Körningen stämde sisådär och jag var ganska trött men jag lyckades plocka ett par förare till innan målflaggen föll. Helt utmattad åkte jag in på 16:e plats vilket jag är grymt nöjd med efter den kassa starten.  Innan säsongen var målet topp 25 och det har jag nu lyckats med några gånger. Första tävlingarna var jag knappt under 30:e plats men nu känns det mycket bättre. Lite mer löpträning och hojåkning så kan det bli riktigt bra till nästa säsong.

2 tävlingar kvar nu. 30:e september Sösdala och 13:e oktober Tomelilla. Eventuellt ska jag köra en tävling 20:e oktober också men vi får se hur det blir, inte helt spikat ännu.

Laget slutade 4:a och det är årsbästa för laget.


-------------------------------------------------------------
2007-09-09, Uppdatering med rapport från Huskvarna.

Huskvarna, division 1.

Denna dag kördes även Sidovagns-SM så banan var redan på träningen ganska så jobbig. Kändes dock hyfsat och jag kände mig hyfsat säker på banan.

Heat 1

Fick en riktigt dålig start, tror jag var 33-34 in i första böj men jag plockade ett par förare första varvet och varvade som 29:a. Sedan var det bara att slita på i vanlig ordning. Det var en ganska mjuk och tung bana för lillhojen men det kändes ganska så bra och jag gick i mål på en 25:e plats. Hyfsat nöjd men inte helt nöjd.

Heat 2

Fick en mycket bättre start och var nog runt 16-17 ut över första böjarna, sedan kom en gulflagg upp precis innan ett hopp och jag nöp åt frambromsen lite för hårt och jag gick över framlänges och min cykel fastnade i en förare bakom mig på nåt vänster så jag fick bända o slita för att komma loss. När jag väl kom loss så var jag lååångt efter fältet men man börjar bli van med att jaga så det var bara att försöka. Kom ifatt fältet redan på andra varvet och började direkt plocka placeringar, körningen stämde väldigt bra i början men jag blev rejält trött mot slutet, banan var riktigt sönderkörd. Gick iaf imål på 25:e plats och det får jag vara riktigt nöjd med med tanke på omständigheterna.

Laget slutade 6:a.

-------------------------------------------------------------
2007-08-26, Uppdatering med rapport från Rödeby.

Rödeby, division 1.

Träningen kändes inte alls bra, trivdes inte på banan och tyckte den var hal och allmänt jäklig.

Heat 1

Fick en ganska hyfsad start, vet inte riktigt placering men jag började åtminstone köra upp mig. Studsade och kändes allmänt jobbigt men jag slet på så gott jag kunde, på varv 3 så fick jag ett rejält kast på hojen som jag lyckades rädda upp men jag fick inte var nöjd så länge för direkt efter så fick jag en highsider som hette duga, blev avkastad och landade stenhårt på sidan av bröstet och slog i skallen rejält, tappade luften och det tog nog 30 sekunder innan jag kunde andas igen, lite yr i skallen så svängde jag in i bandepån och fixade iordning plasten som stod åt alla håll sedan åkte jag runt för att rädda alla poäng jag kunde och det blev 3 poäng och 37:e plats.

Heat 2

Funderade lite på om jag skulle åka detta över huvudtaget då jag hade ont i bröst och huvud men eftersom vi inte hade någon reserv så försökte jag åtminstone.

Startade väldigt försiktigt och var nog i princip sist av plattan, körde lugnt och säkert första varvet sedan började jag öka så gott jag kunde, tog mig upp till en 27:e plats och det får jag vara ganska nöjd med. Veckan efter denna tävling höll jag mig väldigt lugn och vilade bara.

Laget slutade 7:a
-------------------------------------------------------------
2007-08-12, Uppdatering med rapport från Eksjö.

Har varit en ganska lugn sommar då 2 tävlingar blivit inställda pga regn.
Var även nere och skulle åka sydcupen i Vissefjärda men hojen rasade och sedan dess har jag ägnat mig åt att träna träna och träna för att försöka få upp lite mer tempo. Har även gjort en del förändringar på hojen som jag försökt vänja mig vid, bl.a. så har Månsson Racing i Sjöbo byggt om min fjädring och den fungerar nu så gott som perfekt.

Här följer en rapport från serietävlingen i Eksjö.

Eksjö, division 1.

Träningen kändes bra, stumnade lite lätt i armarna men det var bara att köra på, banan var i perfekt skick trots att det regnat lite lätt på morgonen. Kände mig laddad inför dagens tävlingar dock lite nervös men det hör ju till.

Heat 1

Fick stå så gott som längst till höger, och förstod att om jag skulle kunna göra en bra start därifrån så skulle jag behöva vara av grinden först. Gjorde vad jag kunde men det spann lite på plattan och jag var bland de sista ut ur startböjen, började dock omgående plocka placeringar men det tog alldeles för lång tid att passera framförvarande förare, det var svårt att köra om då alla körde i idealspåret. Gjorde vad jag kunde och försökte pressa ur alla krafter jag hade och jag var uppe på 29:e plats med 2 killar precis framför mig som jag hade väldiga problem att ta mig om, gjorde dock en sista kraftansträngning och tog mig om en av dem på sista varvet, grymt skönt. Slutade 28:a och tangerade min bästa placering iår, väldigt missnöjd med placeringen men nöjd med åkningen, kände att jag hade fått lite bättre fart sedan förra tävlingen.

Heat 2

Lagom till andra heatet började det regna och man förstod att det skulle bli glasögonproblem någon gång under heatet. Startade inte speciellt bra denna gång heller men gick ut på yttern för att försöka ta mig om så många jag kunde men då gjorde jag en lätt vurpa och fick resa upp hojen och starta som 39:a en bra bit efter de andra, men skam den som ger sig, lite småirriterad på mig själv och att starterna alltid ska gå så j-vla dåligt så kämpade jag ifatt den första klungan som jag tog mig om på ett par varv, var då uppe runt 32-31:a och närmade mig ytterliggare en klunga, det var knepigt att köra om men jag hade hittat ett par riktigt bra omkörningsställen på banan, kom även om denna klunga och var då uppe på 26:e plats och hade fler förare precis framför mig, när jag kom om dessa var jag uppe på 24:e plats och blev ännu mer taggad när jag såg min placering på pitboarden, kom ifatt två förare till och då tog min roll-off rulle slut, det var bara att satsa allt jag kunde och försöka ta mig om dem så fort som möjligt och sedan kasta glasögonen som blev alltmer skitiga. Kändes grymt skönt när min satsning lyckades och jag kunde slänga av mig glasögonen och se banan igen =). Slutade på 22:a plats och är väldigt nöjd med både placering och åkning. Mitt mål för dagen var topp 25 och det lyckades jag med.

Laget slutade 6:a.

Summa kardemumma då. Mera träning och så måste jag försöka få till starterna, om jag kan vara med i topp 15 direkt i starten då kan jag hänga kvar, det är jag säker på, fysiken känns grymt bra och all fysträning har gett mycket bra resultat. Bara att bita ihop och köra vidare, nästa tävling är 25 augusti i Rödeby.

Och ett grymt tack till min far och min underbara sambo/fästmö Martina som är med i vått och torrt för att stötta mig!!

Ciao / Kenta


-------------------------------------------------------------

2007-05-08, Uppdatering med rapport från Vimmerby, Oskarshamn och Jämke

Ursäkta att uppdateringen dröjt.
Har nu åkt 3 serietävlingar sedan förra uppdateringen.

Jämke (1 maj)

La upp träningen på Jämke lite annorlunda, försökte få ett riktigt bra tempo och köra hårdare än jag gjort tidigare och det kändes ganska så bra, dock rätt så många elitförare på plats så det är bara att inse att man får bita ihop igen och slåss om platserna kring 30.

Heat 1

En hyfsad start, var med bra fram till andra böjen där en förare la sig mitt framför mig och jag fick bromsa stenhårt för att inte köra rakt över eller på honom. Bara att börja om. Tror jag åkte på 40 % av min kapacitet första 3 varven, fick inte upp något tempo alls när det var förare överallt kändes det som. Nötte dock på och kom ifatt en klunga som jag också körde om, hade mitt snabbaste varv på varv 9 av 14 så orken är det absolut inget fel på, kanske inte så konstigt när jag åker som en kärring första 4-5 varven. Slutade på 32:a plats och jag hade då ett gäng förare precis framför mig som jag borde tagit mig om.

Heat 2

En sisådär start men återigen en vurpa i kurva 2 som gjorde att jag tappade många förare. Låg på lite hårdare från början och hängde med bra men lyckades inte komma om de som var precis framför mig, kände att jag åkte fortare men det hjälpte inte, tog 3-4 varv innan jag kom om dem och då var klungan framför min klunga en bra bit framför. Kändes dock lite bättre detta heat och jag hade snabbare varvtider andra heatet än i första och då var banan mer sönderkörd. Slutade på 29:e plats och det är jag halvnöjd med, hade jag kommit om de framför lite tidigare kanske jag hade kunnat greja en 25:e plats åtminstone.

Laget slutade 5:a.

Summa kardemumma då. Måste träna mer tempo träning eller lära mig slappna av de första varven som går alldeles för sakta. Mer tävlingsåkande och mer aggressiv så är jag med runt 25e platserna. En positiv sak är orken som känns grym för tillfället. Löppassen under vintersäsongen har gett bra resultat, nu är det bara lite mer fart som saknas men det ska komma, det lovar jag.

-------------------------------------------------------------

Oskarshamn (22 april)

Träningen kändes hyfsad, banan var rätt tungkörd med min lilla cykel och jag visste att det skulle bli väldigt tufft att hänga med de större cyklarna. Lite småsliten från dagen innan var jag också men det lossnade hyfsat under träningen. Återigen 32 elitförare på plats.

Heat 1

En kass start, tror jag var 37:a på första varvet och jag spände mig väldigt mycket första varven vilket gjorde att jag tappade lite på de övriga. Bet dock ihop och fick upp flytet lite bättre och plockade några förare. Orken finns men inte farten just nu, så det är bara att kämpa på. Slutade på 32:a plats.

Heat 2

Var dåligt med av plattan men en vurpa i första kurvan gjorde att jag plockade ett gäng förare. Dessa var dock snabbare och många av dem körde rent utav förbi mig när de var på hjulen igen och jag slutade på en 31:a plats. Återigen så kändes det som om jag inte åkte för fullt utan mest studsade omkring på banan och var irriterad på mig själv. Vet ju att jag kan så mycket bättre än så här.

Laget slutade på 5:e plats vilket är riktigt bra.

-------------------------------------------------------------

Vimmerby (21 april)

Kändes hyfsat på träningen och man insåg att det är en helt annan klass på förarna i division 1. 32 elitförare var på plats. Hade 29 tid (av 40) på träningen så man anade att man skulle få inrikta sig på att slåss om platserna runt 30 strecket.

Heat 1

Fick en hyfsad start men fastnade i ett par förare som la sig i första kurvan. Fick inte upp något tempo alls under de första varven utan åkte mest omkring och var nervös över att de bakom skulle köra om, åkte väldigt stelt och drog på mig lite kramp i underarmarna. Fick aldrig upp något flyt och det mesta kändes skit. Det enda som kändes riktigt bra var orken och jag hade mitt snabbaste varv på 6:e varvet av 12 och varvtiderna var väldigt jämna från varv 3 och till slutet. Slutade på 33:e plats vilket jag inte var nöjd med.

Heat 2

Återigen en hyfsad start men lite problem på första varvet innebar att jag återigen var efter och varvade som 32:a där jag låg de första 3-4 varven innan jag blev lite förbannad på mig själv och slappnade av lite samtidigt som jag blev lite mer aggressiv i åkningen. Plockade in på de framför och körde om några stycken, orken kändes väldigt bra och jag blev inte speciellt trött men det kändes ändå som om jag åkte på 75-80 procent av min kapacitet. Slutade på 29:e plats i andra heatet, lite bättre men jag vet att jag kan bättre om jag bara får upp farten i början.

Laget slutade på en 7:e plats vilket är rätt okej.

-------------------------------------------------------------
2007-03-25, Det är VÅR!

Har nu åkt hoj 2 lördagar på raken och banan har varit helt kanon. Känns ganska bra i kroppen dock så fattas tempot fortfarande men jag försöker köra minst 2 långpass (35-40min). Känns riktigt skönt att komma igång med hojåkningen igen och det känns att vinterns träning gett bra resultat, precis som jag hoppats. Hoppas bara man får upp tempot lite mer och att man börjar slappna av lite mer i åkningen, kommer fortsätta träna både löpträning och innebandy ett tag till innan inriktningen blir främst hojåkning.

Hoppas även att mina händer kommer läka fort innan nästa helg, måste säga att duschen jag tog efter lördagens pass inte var den mest avslappnande jag tagit i hela mitt liv, man kan säga att det sved lite smått, men det som inte dödar det härdar! =)

Ska försöka fota lite nästa helg så håll ut!

Ett riktigt vårtecken ser ni på bilden bredvid, skavsår = VÅR!

Adios // Kenta

-------------------------------------------------------------
2007-03-11, En ny liten rapport.
Löpning, pulsmätning 20minuter
Har gjort ett par diagram som finns till höger, klicka på dem för att få dem i större format. Det översta är pulsmätning jag gjort under 20 minuters löpning. Det nedre ör efter direkt efter löppasset, återhämtning under 5 minuter.

Hur som helst, träningen flyter på bra, blir som sagt väldigt mycket innebandy och nu har jag börjat löpträna på allvar igen när snön försvunnit och kroppen känns faktiskt riktigt bra, även motivationen har kommit tillbaka på allvar. Tänker som så att varje löppass, varje träningspass gör mig till en bättre motocrossförare, och eftersom det kommer gå ruskigt fort i div1 måste man åtminstone göra så gott man kan för att kunna hänga med, hoppas verkligen all träning ger bra resultat.
Löpning, återhämtning under 5 minuter
Har idag även hämtat en crossbuss, en Iveco -95 med 3 sovplatser, får lätt plats med 2 hojar så det är riktigt skönt, nu vet man vart grejerna är varje gång man ska tävla eller träna. Bilder kommer på den också framöver ..

Har inte så väldigt mycket mer att komma med för tillfället, jag återkommer så fort något nytt händer.

Adios // Kenta

-------------------------------------------------------------
2007-01-23, Nytt år och en liten rapport

Det är tydligen tajm att skriva första rapporten för året verkar en del tycka så det är bäst jag gör det =)

Jag har faktiskt redan kört cross 2 ggr detta år, UTAN dubbdäck och på en otroligt fin bana. Hann även med att göra premiär vurpan för året. Landade rakt i ett hål och cykeln kastade av mig fullständigt, fick cykeln över mig och tanklocket flög bort och jag blev dränkt i bensin, kan lova att det inte var en trevlig upplevelse, jäklars vad det sved. Men skam den som ger sig, det blev ett par pass till den dagen. Nu har då tyvärr snön och kylan kommit så man får fortsätta nöta fysträning genom simning, innebandy och löpning.

Har ett litet schema inför våren som följer nedan.

12-13 april, träningsläger Kristianstad

Sverige Cup 2007
14-15 april, Hökensås MCK
14-15 juli, Limhamns MK
8 september, Finspångs MS

Division 1, Serie tävlingar 2007
21 april, Vimmerby MS
22 april, Oskarshamn MSK
1 maj, MK Jämke
7 juli, Tomelilla MK
8 juli, Landskrona MK
12 augusti, SMK Eksjö
25 augusti, Rödeby CK
9 september, Huskvarna MK
23 september, SMK Kristianstad
30 september, Sösdala MK

Har inte så väldigt mycket mer att komma med för tillfället, jag återkommer så fort något nytt händer.

Adios // Kenta

 

 

 
 

 

 

Pictures are protected by Swedish and international law.
No part of this web site may be copied, published or placed on any other web site.
Using my works without my permission or knowledge is a crime and will result in legal actions.
© www.knmx.se 2004 -2005